جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سازمان تبلیغات اسلامی با حضور حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه

در نشستی با حضور دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی، ریاست شورای توسعه فرهنگ قرآنی رسما به رئیس سازمان تبلیغات اسلامی واگذار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در این نشست گفت: یکی از تاکیداتی که هم مقام معظم رهبری و هم رئیس جمهور دارند، چابک‌سازی دبیرخانه شورایعالی انقلاب فرهنگی است؛ پیرو این موضوع مقرر شد، شورایعالی انقلاب فرهنگی در سطح شورای قرارگاهی بماند و به کار تصدی‌گری در امور نپردازد. به دنبال این تصمیم کمیته چابک‌سازی تشکیل شد و در آنجا بحث و بررسی‌هایی صورت گرفت و تصمیماتی در ۱۷ شورای اقماری گرفته شد که این تصمیمات به شورای معین رفت و در دو جلسه در این شورا بررسی شد.

وی افزود: براساس این تصمیم‌ها، مقرر شد فعالیت شورای توسعه قرآنی در چارچوب مشخص به سازمان تبلیغات اسلامی واگذار شود و سازمان تبلیغات بازوی شورایعالی انقلاب فرهنگی در امور قرآنی باشد. در این سال‌ها اعضای محترم شورای توسعه قرآنی زحمت زیادی در حوزه سیاست‌گذاری کشیده‌اند به‌گونه‌ای که درحال حاضر کمبودی از لحاظ تعیین سیاست‌های فعالیت قرآنی نداریم.

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فضای عمومی و حکمرانی فرهنگ قرآنی در کشور عنوان کرد: آنچه امروز به آن نیاز داریم، تنظیم‌گری و هماهنگی بین دستگاه‌هاست. دو دستگاه مد نظر بود تا کار این شورا به آن سپرده شود. از بین سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در دو جلسه‌ای که بحث شد، سازمان تبلیغات رای بسیار بالاتری آورد که امیدواریم سازمان تبلیغات اسلامی بتواند به درستی و قدرت و قوت در این امر مهم به موفقیت برسد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: واگذاری شورای توسعه فرهنگ قرآنی به این معنی نیست که این شورا کاملا به سازمان تبلیغات اسلامی واگذار شده باشد، بلکه سازمان تبلیغات بازوی اجرایی شورا خواهد بود و شورایعالی انقلاب فرهنگی بر عملکرد این شورا نظارت خواهد داشت؛ هر چند که مدیریت و مسئولیت صندوق و دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سازمان تبلیغات اسلامی سپرده شده است.

خسروپناه در ادامه در تشریح جزئیات این واگذاری افزود: جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی همانند قبل در شورایعالی انقلاب فرهنگی برگزار می‌شود، ولی رئیس این شورا، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خواهدبود؛ و با پیشنهاد خود ایشان این واگذاری به مدت سه سال انجام می‌شود و پس از سه سال، ارزیابی‌های لازم برای عملکرد این شورا ذیل مدیریت سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود و در آن زمان، تصمیمات مقتضی گرفته خواهد شد.

وی با اشاره به برخی اشتباهات در خصوص اینکه گفته می شود باید دستگاه‌های دیگر، فعالیت‌های قرآنی خود را تعطیل کنند، گفت: هیچ تفاوتی در اینکه شورای توسعه به وزارت فرهنگ داده شود یا به سازمان تبلیغات وجود ندارد و این موضوع به این معنی نیست که وزارت فرهنگ و ارشاد به فعالیت قرآنی نپردازد و نباید تفکری سکولار و ضد قرآنی قلمداد شود؛ همان فعالیت‌هایی که وزارت ارشاد در حوزه قرآنی تا به حال پیش می‌برد، باید مانند قبل و حتی باقدرت بیشتری انجام شود.

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی در ادامه به موضوع تغییر حکمرانی در این شورا پرداخت و عنوان کرد: امروز شاهد تغییر حکمرانی در شورایعالی انقلاب فرهنگی هستیم، به نحوی که نوع حکمرانی در این شورا در حال تبدیل شدن به حکمرانی شبکه ای است، شبیه موضوعی که پیش‌تر هم در واگذاری شورای فرهنگ عمومی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد بودیم.

خسروپناه خاطرنشان کرد: در پذیرش این مصوبه ازسوی آقای قمی تشکر می‌کنیم و از سایر دستگاه‌ها انتظار داریم حضور پررنگ در پیشبرد امور و اهداف قرآنی داشته باشند.

وی در پایان از دستگاه های دولتی و تشکل های مردمی خواست تا مانند قبل به فعالیت‌های قرآنی خود ادامه دهند و مطالبات قرآنی خود را مانند گذشته با قوت و دغدغه بیشتر دنبال کنند.

قمی: مدیریت شورای توسعه را با قوت و جدیت پیش خواهیم برد

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی ضمن تشکر از همه اعضایی که در سال‌های گذشته در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی زحمت کشیده‌اند، با اشاره به واگذاری شورای فرهنگ قرآنی به سازمان تبلیغات اسلامی و نقش این سازمان در پیشبرد برنامه های قرآنی نظام گفت: سازمان تبلیغات تصمیمی که از سوی شورایعالی انقلاب فرهنگی گرفته شده است را محترم می شمارد و خود را موظف به اجرای امور محول شده می‌داند؛ امیدواریم این امور با جدیت دنبال شود و بتوانیم با حس برادری و همدلی که بین اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی ایجاد شده است، شاهد پیشبرد درست اهداف قرآنی در کشور باشیم؛ قطعا در این مسیر به کمک و هماهنگی سایر اعضا و دستگاه ها نیاز داریم تا با کیفیت بیشتر فعالیت ها و امور قرآنی را مدیریت و اجرا کنیم. سازمان تبلیغات دو شان در امر قرآنی دارد؛ یکی سازمان دارالقرآن که وظایف مشخصی دارد و آنها را پیش می‌برد و دیگری وظیفه تازه‌ای است که برای پیشبرد شورا در امور قرآنی به سازمان تبلیغات محول شد.

رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی در پایان خاطرنشان کرد: ما از ابتدای فعالیت خود قول دادیم که با قدرت و تمام توان به شورایعالی در امور مختلف و محوله کمک کنیم. سعی و اهتمام ما همکاری تمام با شورایعالی است و امیدواریم بهترین همکاری‌ها در این زمینه رقم بخورد و بهترین نتایج برای توسعه و اعتلای فرهنگ قرآنی در جامعه فراهم شود.

در ادامه حجت‌الاسلام علی تقی‌زاده مشاور قرآنی رئیس سازمان تبلیغات با اشاره به واگذاری شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سازمان تبلیغات اسلامی گفت: با حضور استاد خسروپناه به عنوان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اهتمام ویژه به حکمرانی قرآنی امید داریم که اتفاقات بزرگی در حوزه قرآن رخ بدهد.

وی در ادامه دو اولویت فوری امروز شورای توسعه را شکل گیری فضای هم اندیشی و هم افزایی برای تحقق سیاست‌گذاری های کلان انجام شده و حل و فصل مسائل و موضوعات مالی شورا دانست و افزود: اگر این دو مورد به درستی پیش روند، ان شاءالله ماه رمضان آینده فضای متفاوتی از منظر قرآنی در کشور ظهور و بروز پیداخواهد کرد.

در پایان جلسه، حجت الاسلام والمسلمین خسرو پناه در تشریح فرایند واگذاری شورای توسعه فرهنگ قرآنی به سازمان تبلیغات اسلامی در شش بند موضوع فوق را جمع بندی کرد که موارد مطرح شده به شرح ذیل است:

- شورای توسعه فرهنگ قرآنی همچنان بخشی از شوراهای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی است و به صورت کامل از این مجموعه جدا نمی شود.

- دبیرخانه و صندوق شورای توسعه فرهنگ قرآنی به صورت کامل به سازمان تبلیغات اسلامی واگذار می شود.

- ریاست شورای توسعه فرهنگ قرآنی با رئیس سازمان تبلیغات اسلامی است و دبیر آن با پیشنهاد ایشان و تصمیم شورای عالی انتخاب می‌شود.

- این انتقال به مدت سه سال است به پیشنهاد خود ایشان و بعد از آن کارکرد سازمان تبلیغات اسلامی ارزیابی می‌شود و تصمیم مقتضی در آن زمان گرفته خواهد شد.

- تمام فعالیت های قرآنی دولت و بخش مردمی با قدرت ادامه پیداخواهند کرد و نباید هیچ ضعفی را در آن ها شاهد باشیم.

- شورای توسعه فرهنگ قرآنی از این به بعد باید تمرکز خود را بیشتر بر راهبری اسناد مصوب گذشته قرار دهد.

در پایان این نشست کمیته انتقال شورای توسعه فرهنگی قرآنی به سازمان تبلیغات اسلامی با حضور حجت‌الاسلام تقی‌زاده، محمدعلی خواجه پیری، محمدجواد آل احمد، رضا سلامت پناه، غلامرضا محمدی و مجید جعفری تشکیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha